• 06 15125209
  • contact@riannwithoos.nl

Baby- en Kinderfysiotherapie Molenbroek

Gemert, Bakel en omgeving

Baby- en kinderfysiotherapie praktijk

ook voor thuisbehandeling

Ik behandel vooral baby's:

  • huilbaby's,
  • baby's met een voorkeurshouding of een afgeplat hoofdje,
  • baby's die onrustig zijn en overstrekken,
  • maar ook baby's die niet tot omrollen, kruipen, ziten, staan of lopen komen of die op een andere manier dan verwacht ontwikkelen.

Thuis behandelen

Mijn uitgangspunt is om baby's aan huis te behandelen. Dat is zoveel rustiger voor die kleintjes en hun ouders. Daarnaast kan ik dan gerichter adviezen geven om de ouders te ondersteunen in hun hulpvraag. Bijvoorbeeld de positie van bedje en box, speeltjes of aanpassingen in de kinderstoel.

Onderzoek

Wanneer een baby bij mij komt, op eigen initiatief van de ouders of op doorverwijzing vanuit het consultatiebureau of de arts, dan bekijk ik eerst wat er aan de hand is, waar de klachten vandaan komen. De ouders vullen hiervoor een vragenlijst in. Vervolgens werk ik aan het opheffen van de oorzaak van de balansverstoring.

Adviezen

De ouders krijgen adviezen over het hanteren, positioneren en stimuleren van hun baby om alles zo snel en zo mooi mogelijk weer op de rails te krijgen. Eventueel kan tijdelijk een hulpmiddel vanuit de praktijk thuis gebruikt worden (zoals een zijligkussen, bolletjeskussen, oefenbal of mat) om het kindje makkelijker te laten rusten dan wel te kunnen spelen/oefenen.

Met name voor deze groep cliënten geldt dat de ouders vaak ten einde raad zijn. De baby kan niet zeggen wat er aan de hand is en voor de ouders is niet alleen de klacht maar ook het kind nieuw. Secundair besteed ik dan ook aandacht aan de ouders, vanuit het perspectief van de klachten van de baby. Overleg met de wijkverpleegkundige vindt zeer regelmatig plaats. Desgewenst kan ook het kinderdagverblijf of de oppas ingeschakeld worden bij de behandeling.

luisterkindwerker

Logo Luisterkind werkers

 

Rianne Withoos is een erkend luisterkindwerker

Baby- en kinderfysiotherapie
maandag
08:30 - 20:00
dinsdag
08:30 - 18:00
woensdag
08:30 - 18:00
donderdag
08:30 - 18:00
vrijdag
08:30 - 18:00
zaterdag
in urgente situaties
zondag
afwezig
Contact Riann Withoos

Praktijk voor Baby- en Kinderfysiotherapie

Gemert

  • Mgr. den Dubbeldenstraat 58
  • 5421 VG Gemert

 Contactformulier