• 06 15125209
  • contact@riannwithoos.nl

Baby- en Kinderfysiotherapie Molenbroek

Gemert, Bakel en omgeving

Baby- en kinderfysiotherapie praktijk

ook voor thuisbehandeling

Kinderfysiotherapie als behandeling is over het geheel genomen gericht op de motoriek. Motoriek is alles wat met bewegen te maken heeft. Traditioneel wordt een onderscheid gemaakt tussen grove motoriek en fijne motoriek. Of ook wel: fijne motoriek, balvaardigheid en evenwicht.

Het onderzoek

Een belangrijk deel van de kinderfysiotherapie is het onderzoek, bepalen van de oorzaak van motorische problemen of pijn. Ook kinderen, vaak jongeren, met houdingsproblemen zoals scoliose kunnen oefenstof meekrijgen, in de verfijnde vorm (shift-therapie) of met krachtoefeningen. Evenals tips hoe ze de oefeningen het beste in hun dagelijks leven kunnen toepassen.

Grove motoriek

Kinderen die een langdurige achterstand van de grove motoriek hebben, behandel ik ook periodes bij hen thuis. Kinderen met Down Syndroom bijvoorbeeld hebben vaak moeite met het algemeniseren van dat wat ze leren. Voor hen is het veel geschikter om bijvoorbeeld hun evenwicht te oefenen op een stoeprandje op weg van huis naar school, daarbij ervan uitgaand dat ze elke keer als ze dat stoeprandje tegen komen spontaan opnieuw de evenwichtsoefeningen zullen doen.

Andere motorische achterstand

Ook kinderen die een andere motorische ontwikkeling hebben bijvoorbeeld omdat de aansturing van (een deel van) hun spieren anders verloopt (zoals bij cp) hebben vaak meer baat bij oefenstof die ze regelmatig in hun thuissituatie tegen komen. Of van begeleiding van de leerkracht op school ten aanzien van de behoeften van dit specifieke kind.

Praktijkruimte

Ik heb een praktijkruimte op de begane grond, ook geschikt voor spelenderwijs oefenen van de grove motoriek. Alle materialen daarvoor zijn aanwezig, in de praktijkkamer en in de tuin. Fijne motoriek zoals het voorbereiden van de handen voor het schrijven en de motorische aspecten van het schrijven is natuurlijk ook mogelijk. En ook kleinere kinderen kunnen hier prima vooruit.

luisterkindwerker

Logo Luisterkind werkers

 

Rianne Withoos is een erkend luisterkindwerker

Baby- en kinderfysiotherapie
maandag
08:30 - 20:00
dinsdag
08:30 - 18:00
woensdag
08:30 - 18:00
donderdag
08:30 - 18:00
vrijdag
08:30 - 18:00
zaterdag
in urgente situaties
zondag
afwezig
Contact Riann Withoos

Praktijk voor Baby- en Kinderfysiotherapie

Gemert

  • Mgr. den Dubbeldenstraat 58
  • 5421 VG Gemert

 Contactformulier