• 06 15125209
  • contact@riannwithoos.nl

Baby- en Kinderfysiotherapie Molenbroek

Gemert, Bakel en omgeving

Baby- en kinderfysiotherapie praktijk

ook voor thuisbehandeling

Viscerale therapie is een post-HBO gezondheidszorg opleiding die opleidt tot behandelaars met een zachte vorm van ostheopathie. Daarbij wordt gewerkt op bindweefsel, lagen in het lichaam die (zoals het woord al zegt) verschillende structuren met elkaar verbinden. Veel accent ligt op de verbinding van de schedelbeenderen bij baby's en de doorwerking daarvan via de zenuwbanen naar het maag/darmstelsel, de nek/schouderregio en het gezicht.

Visceraal therapie is een zeer zachte maar diep aangrijpende behandelmethode

Een deel van de opleiding tot visceraal therapeut is door het KNGF erkend als nascholing voor fysiotherapeuten en/of manueel therapeuten. De NSM (neuraal systeem manipulaties) is een behandeling van (het bindweefsel in) de zenuwbanen en van de gangetjes waar deze "lichamelijke electriciteitskabels" zich vrij in moeten kunnen bewegen. Belangrijke plaatsen daarbij zijn het hoofd, de hoge nek, de zenuwknopen in de hals, rug, arm of been. Bij baby's maar ook bij volwassenen met blijvende klachten na een whiplash zijn vooral de plekken in het hoofd van belang.

Overigens is ook daarbij de wisselwerking met de rest van het lichaam van groot belang. Daarbij speelt vooral de buik een grote rol (bindweefseljasjes om de organen, als doorgeefsystemen voor bijvoorbeeld de schok van een aanrijding). Reflux, het omhoog komen van voeding uit de maag, kan verergerd worden door spanningen rondom de maagingang, door de trek van het bindweefsel waarmee bijvoorbeeld de lever aan het middenrif hangt. Soms kan ook via de zenuwbanen in de lies ontspanning in het heupgebied aanzienlijk verminderd worden.

Kinderen en volwassenen voelen vrijwel direct baat bij een visceraal behandeling.

luisterkindwerker

Logo Luisterkind werkers

 

Rianne Withoos is een erkend luisterkindwerker

Baby- en kinderfysiotherapie
maandag
08:30 - 20:00
dinsdag
08:30 - 18:00
woensdag
08:30 - 18:00
donderdag
08:30 - 18:00
vrijdag
08:30 - 18:00
zaterdag
in urgente situaties
zondag
afwezig
Contact Riann Withoos

Praktijk voor Baby- en Kinderfysiotherapie

Gemert

  • Mgr. den Dubbeldenstraat 58
  • 5421 VG Gemert

 Contactformulier