Kinderfysiotherapie

 

Ingaande de zomer van 2024 geef ik aan grotere kinderen geen behandelingen meer die gericht zijn op de motoriek, voor baby's en jonge peuters kunt u daarvoor nog wel bij mij terecht. Voor grotere kinderen kunt u nog wel bij mij terecht voor onrust, spanningsklachten en pijnklachten.

 

Onrust en spanningsklachten

Steeds vaker komen ouders bij mij met de hulpvraag van spanningsklachten en onrust bij hun kind, vaak zich uitend in hun gedrag. Nadat we ( telefonisch, per mail en/of app) de situatie in beeld gebracht hebben, nodig ik hen dan met hun kind uit in de praktijk, waar ik ruim tijd neem om te kijken welke ingang het beste bij uw kind past. Daarbij kan ik putten uit een heel scala aan mogelijkheden en ervaring die ik te bieden heb. Meteen de eerste keer leg ik jullie mijn voorstel voor en bij akkoord maak ik daarmee meteen een begin. Dat is dan in elk geval ook even ( met de kleren aan) op de bank, voor een ontspannende massagevorm. Het doet geen pijn en gaat niet over de grenzen van (u of) uw kind.

Pijnklachten

Een verzwikte enkel, pijn in de voet, overbelaste knie, maar soms ook pijn in de rug en niet te vergeten hoofdpijn. Allemaal pijnklachten die uw kind wat langer dan “gaat wel over” kunnen dwars zitten. Ook dan is het goed om een keer kinderfysiotherapeutisch te kijken naar de oorzaak en de pijn te behandelen. Massage (op de plek zelf, kinderen houden over het algemeen niet van spiermassage), oefeningen, en eventueel tape kunnen dan helpen om uw kind weel snel lekker aan het bewegen te krijgen. Begeleiding van het hervatten van de activiteiten hoort hier natuurlijk ook bij.

2 onder 1 dak

Twee verschillende fysiotherapie praktijken onder het dak van Fysiotherapie Molenbroek